Mi volt ma a YT-on?

Mi volt ma a YT-on?

HErBY #8

2017. december 20. - YTBlog

Hazafele hót ideg | Nyanya vs Kassz

Péter Balatonbogláron ébredt. Miután felvette a kockás kabátját és szürke Adidas sapkáját bedagadt szemekkel indult el reggeli sétájára a Vasas utcából. A cél a SPAR volt, mivel elfogyott minden innivalójuk. Előzőnap a TESCO-ban olyan evett, amilyet még korábban soha. Előzőnapi pánikrohamát egy Facebook live-val enyhítette. Talált egy sós illatú veknit a boltban. Ilyet korábban még nem látott. Régen Papáék hívták a vastag szelet kenyeret vekninek – ez szemlátomást összezavarta Pétert.

 

 

Reggel még olyan hideg volt, hogy a könnye is kijött, amely általában a szeme szélére szokott fagyni Péternek. Annyira szereti a gombát, hogy egy napig bírta ki nélküle, ezért már korábban csináltak egy pörköltet. Péter a gombapörkölt készítésének elejét kedveli, amikor is odakapatja a hagymát, megmossa a gombákat. Ami utána jön rész azt inkább Kinga szokta csinálni, hogy pont jó legyen a szaftja. Péter bevallása szerint mindent hosszúlére csinál.

Előzőnap volt egy balesete. Egy hatalmas, egy kézzel fel sem emelhető franciaágyat akart áthelyezni egyik helyiségből a másikba. Felfordította a nagyágyat, amely kinyílt és a szoba egyik sarkába taszította Pétert. Kinga megijedt, Péter meg csak nevetett.

Amíg ezt mesélte, beért a vasúti aluljáróba.

Elmondta még, hogy Kinga is hasonlóan rendezi be a lakását mint Péter. Minden a konyhába – ágy, asztal a számítógéppel. Ebből a helyiségből nézték Kopaszék előző esti live adását. Nem akarja, hogy úgy üljön az asztalnál, karosszékben a Népszabadságot olvasva Kossuth rádiót hallgatva a mint a Papáék.

Péter aggódott, hogy pont iskolaidőben megy a boltba, amikor sok a noki az utcán – az iskolás gyerekek okozta félelem kiült az arcára.

A vasútállomáson átvágva fantáziál arról, hogy a kutyája, milyen kutyaorgiát tart éppen.

A SPAR-ből kijövet elmesélte a tapasztalatait: két nyanya volt előtte boltba. A rosszabbfajtából. Egy darab hússal a kosarába – zavarja, hogy nem készítik elő a pénzt, amíg unatkoztak a sorban!

A másik nyanya meg felvásárolta a boltot – ez is nagyon zavarta Pétert. Ő bezzeg mindig úgy állítja be a termékeket, hogy meg se kelljen fordítani a kasszásoknak egyből le tudják csippantani és utána gyorsan be tudja dobni a táskába, nehogy feltartsa sort. Péter azt sem értette, hogy miért kell reggel olyan sok mindent vásárolnia egy embernek.

Mivel vásárolt vodkát azt az aluljáróban meghúzza és valami érthetetlent magyaráz arról, hogy Kopasz mit mondott neki korábban a tiszteletről és az ivásról.

Mivel számos kardigán volt rajta a boltban melege volt, de az utcán fázott.

A Hunyadi utcán sétálva elgondolkozott azon, hogy milyen empátianélküli a világ, mert nem késztik ki az emberek a pénztárcájukat miközben várnak. Kingával erről sokat szoktak beszélni. Inkább rohadjon le a lábujja, mint hogy szóljon a munkahelyén.

A halak ilyenek.

Péter roppant dühös. Más miért nem tudja előre kiszámolni, hogy mennyit fog fizetni a kasszánál?!

Na, még az OTP-gépek. Egy ezres kivétele egy órába telik. Bezzeg ő! Megmutatja a mögötte állónak, hogy már úgy áll a géphez, hogy az ujjai a kódra vannak beállítva. A pénz egyenesen repül a tárcába és majd otthon nézegeti az egyenleget.

Nagyon zavarja, hogy más rabolja az életét, mert nincs benne empátia. A régi emberekben sem találja az empátiát és a tartást.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ytrecap.blog.hu/api/trackback/id/tr7113513661

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása