Mi volt ma a YT-on?

Mi volt ma a YT-on?

HErBY #6

2017. december 15. - YTBlog

Bolt túra

Helyszín: Sümeg, Magyarország. 2018. december 14.

Szereplő: HErBY/Dely Péter. Sümeg.

 

Péter kockás kabátja kapucniját a fejébe húzva, szürke Adidas kötött sapkája alatt is -20°C-nak érzi a hőmérsékletet. Úgy gondolja, hogy az első és legfontosabb dolga, hogy igyon egy felest valahol. Vállát, a jó öreg terepszínű EASTPAK hátizsákja húzza, szemeit még bedagadva alig tudja nyitva tartani. A hidegre való tekintettel, azon töpreng, hogy lassan ő is beszerez egy kesztyűt. Gondolatait, a gyakran ismételt „Hót” kifejezéssel zárj.

Mivel élőadásban van az interneten a Youtube.com oldalon, a nézői köszöntéseit viszontköszöntéssel díjazza. Bevallja, hogy azért indult el otthonából, hogy kamillát és gombát vásároljon. Valamiért megint a gombát kívánja, de most hús nélkül, két doboz gombáról fantáziál. Mielőtt bevásárolna gombából, szeretne inni egy felest, mert nagyon fázik, lefagy, de nagy bánatára ott nincsenek csehók, ahova be tudna ugrani egy felesre, csak kis éttermek. Ezért aztán „kőműves ampullára” feni a fogát a dohányboltból.

A piacra érve megállapítja, hogy ha lenne csapadék, akkor az tuti hó lenne, mert annyira hideg az idő. Hirtelen észrevesz egy csehót – elgondolkodik. Lemond erről a lehetőségről, tovább megy a dohánybolt felé, mert az ottani eladót már ismeri.

„Kőműves Actimel” – írja egy néző. Jót nevet rajta Péter. Az „ampulla” szót ízlelgeti.  

Mivel a gyógyszertár 7:30-kor nyit, majd akkor fog tudni venni kamillát, ami „fasza cucc”.

Elmondja, hogy már nagyon régóta nem szedi a Xanax-ot és hogy lehet, hogy be kell szereznie egy nagyobb kiszerelésű alkoholt is. Hirtelen eltéved, nem találja a dohányboltot. A telefont, amelyről a videót közvetíti, berakja a zsebébe – sötétben hallhatjuk, hogy gyorsan vesz egy kis vodkát.

Tovább sétál. Egy szép nagy kuka mellett lecsavarja a kis rakéta kupakját, a reccsenésétől már biztos beindul a boldogság hormon termelődése. Péter nagyon szomjas lehetett, mert nagyon hevesen gurítja le a féldecit. Az üres flakon a nagy kukában landol. Bemutatja, hogy a korábban ott járt emberek a földre dobálták le az üres flakonokat.

OTP gépet keres, miközben abban bízik, hogy lehet még kapni rendesen kiszárított kamilla virágzatot.

Megállapítja, hogy korareggel még senki sem hülye, mert még nem volt ideje arra, hogy felb.ssza a főnöke. Aki már úgy ébred, hogy hülye annak szakorvos kell.

Kingának ismeretlen baja van. Görcsöl a gyomra, ég a torka amikor nyel vagy beszél, de nincs megfázva, ezért kell beszerezni a kamillát. Kinga először a gyomorsavra gondolt, de már szódabikarbónáztak. HErBY úgy tudja, hogy a kamilla mindenre jó – fürdeni benne és inni belőle.

Már előző nap is akart kamilla teát, de csak gyümölcsöset talált.

Az ATM-nél megállapítja, hogy nem a vastag kabátba jött. Fel szeretne venni 4000 forintot, de csak 2000 forint van a kártyán. Gyújtósnak jó lenne a bizonylat.

Óránként harangoznak, annyit, amennyi az óra. Negyedkor 1-et, félkor 2-t, háromnegyedkor 3-at. Máskor 45-öt harangoznak mélyebb hangon. Nem tudja, hogy ez mit jelent, de mindig számolja.

A gyógyszertárba érkezik, a telefon újra a zsebben landol – vak sötétség, recsegés, nehezen hallható beszéd. Péter bevallja az eladónak, hogy nem rég költözött oda.

Tetszik neki, hogy Székesfehérvárral ellentétben, sehol sem kell sorban állnia. Nem valami nagy doboznyi kamillát sikerült beszereznie. De nem is kell sok a fürdéshez, mert Péter szerint a talpon és a segglyukon keresztül szívódik fel a hatóanyag. De teaként egyből a gyomorból tud felszívódni.

Nem megy Miskolrca, mert utálja.

Beérkezik az aulába – Paula és Paulina.

Reméli, hogy a zöldségesnél lesz gomba nem kell a Coopba mennie.

Lerázza az e-cigis kérdést, amely a cseten érkezik. Megállapítja, hogy aki már régebb óta követi, hogy unhatja azt, hogy másról sincs szó minden videójában csak az e-cigiről, miközben az új nézőnek kellene bepótolni az összes videóját.

Szomorúan állapítja meg, hogy 8-kor nyit a zöldséges, még 24 perce van a nyitásig. Meglát pár nokedlit, akiktől úgy megriad, hogy az ellenkező irányba indul.

Megáll egy utca sarkon, onnan kémlel jobbra-balra. Bemegy a zöldségeshez – a telefon újra a zsebben landol. Beszélgetés hallatszik. Kiveszi a zsebből a telefont, alulról kamerázza magát. A zöldséges plafonja lambériázva. „Jöhet a hagyma!” – szól a zöldséges hölgy Péterre. Kér még kettő gombát. 1195.

Péter szívja a taknyát – kell egy zsebkendő neki. Mindig van nála, de most pont nincs. Ki akarja csapni a taknyát, mint a parasztok faluhelyen. Elhalad a sárga épület mellett. Büszkén dicsekszik, hogy már jobban ismeri a boltosakat mint az egyik kommentelő.

A bevásárlásból már csak a pia hiányzik. Megnézi a pénzét, „húha”. De a pia fontosabb. Inkább a kisboltba megy, mert ott olcsóbb mint a dohányboltban. Vesz „kőbambit meg vodkát.

Telefon a zsebben, újra. Pénzcsörgés, halk beszéd.

Sikerült beszerezni mindent – gomba, hagyma, paprika, kamilla, sör, vodka – baj már nem lehet.

Már előre örül, hogy milyen jó lesz a gomba, végre lehet főzőcskézni.

Másnap telefonálni a kell, majd Petra rászól, hogy ne felejtse el, hogy a tűzifaárust felhívja.

„Heló, Peti!” – köszön rá egy ember. Péter visszaköszön.

Nézői kérdésre elmondja, hogy kályhával minden fasza, csak nincs tüzelője, de majd hétvégén érkezik. Elsétál a buszmegálló mellett, amely tele van gyerekkel, tiszta OVS.

Péter nagyon szereti a jó meleg kályhát, és ha pattog tűz.

Hazaérkezik. Picúr nevű kutya ugat, örül, hogy megérkezett Péter. Hope nevű kutya is örül, hogy újralátja gazdáját. Az ágyon és a széken ugrálnak a kutyák.

Péter leveszi a kabátját, pulóverét és a sapkáját. Leveszi a cipőjét miközben megtalálja az előzőnapi sörös dobozt és energiaitalos dobozt is, amelyből hörpint egyet. Letolja farmernadrágját, amely alatt egy szürke melegítőnadrág is van. Halkan, óvatosan mozog.

Végre ki tudja fújni az orrát. Csípi a reggel.

Felkapcsolja a hangulatfényeket, miután újra megsimogatja a kutyákat.

Miközben bepakol hűtőbe jól látszik a háttérben pár doboz sör, néhány karácsonyfa dísz.

A hűtőből egy műanyag dobozban található édességet mutat a nézőknek – nem fagyi, somlói.

A kiskutyát beengedi a szobába.

Tesz-vesz a lakásban. Csókolgatja a kutyáját.

Továbbra is bedagadt szemekkel, zörögve kivesz egy sört és egy darab parizert a hűtőből. A mosogató mellett levág egy darabot a felvágottból, a maradékot visszateszi a hűtőbe. A levágott parizer darabot az ágyon fekvő kutyája szájába helyezi.

Leül az asztalhoz, ahol a kommentekre reagál, kuncog.

Rájön, hogy fürödnie is kell, de előtte kiveszi a táskájából a kamillát. Csörög-zörög a zacskóval miközben nézegeti a szerzeményét.

„Cső, fürdünk, hót”- mondja és kikapcsolja a kamerát.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ytrecap.blog.hu/api/trackback/id/tr1913503875

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása