Mi volt ma a YT-on?

Mi volt ma a YT-on?

HErBY #7

2017. december 15. - YTBlog

Megint én :)

A kelő Nap sugarai már látszottak a ház mögött. Péter szürke, kötött Adidas téli sapkájában, vállán fehér csíkos szürkéskék melegítő felsőjében csukta be bejárati ajtót majd indult a szűk autóbeállón át a kiskapu felé. Miután betolta a kulcsot a zárba, nagyot csörrent a szerkezet, majd zörögve kinyitotta a kiskaput az utcára.

 

Miközben a Bíró Márton utcán haladt el a szomszéd világosszürke, régi parasztháza mellett elmondta, hogy a múltkor is úgy járt az élőben, hogy nem volt nyitva semmi. Az utcán még égtek a kandeláberekben az égők. Mivel előző este sokáig fenn volt, fáradtnak érzte magát Péter. Kuncogva elmesélte az utóbbi idők legnagyobb oximoronját: az előző esti live-ban azért fagyott le a telefonja, mert túl közel volt a kandallóhoz, konkrétan a tűzhöz.

Az Urunk Mennybemenetele Plébániatemplom mellett elhaladva, Bogi kérésére beolvasta a nevét. Miközben elhaladt a Hét vezér tér mellett, kissé leszólóan megállapította, hogy a hat darab fabódé nem valami nagy karácsonyi vásárt fog kitenni.

A Sümeg vára mindenhonnan látszik a városban, ezt nagyon epic-nek tartotta Péter, a telefonjával le is kamerázta a Deák Ferenc utca felől az erődítményt.

Azt tervezte, hogy először elmegy a géphez, hogy pénzt vegyen ki belőle és odaadja Kingának, az élettársának, mert mostanában sokan adtak neki úgy pénzt, hogy Kingának és neki, vagy Picúr kutyának szánták. Az ATM után kenyeret gondolt még venni, mert aznapra hurkát gondoltak enni, mert az volt a fagyasztójukban, valamint sörre volt még szüksége, mert ez a kettő a fontos: sör meg kenyér.  Bár ez a kettő, lehet, hogy ugyanaz. Tovább kamerázta várat és próbálta a legmegfelelőbb képet készíteni róla.

A takarékszövetkezethez közeledve rájött, hogy a Szent István tér macskaköves felülete a Need for Speed grafikájához hasonló, ez nagyon tetszett neki, talán szebbnek is találta mint a játék grafikáját. Gyorsan körbenézett, hogy átmehet-e a gyalogátkelő nélküli kereszteződésben.

Az OTP ablakában a villódzó fénycsövet meglátva eszébe jutott, hogy az jó lenne neki stroboszkópnak otthonra bulizni.

Megállapította, hogy aki ott van az épp ott van és hogy aki megrendelte a Telenor korlátlan internet szolgáltatását, azok tudják nézni őt bárhol és bármikor.

Az ATM-nél elmondta, hogy a PIN-kódja 4000. Ismételten elfelejtett bizonylatot kérni, pedig az milyen jó gyújtósnak. Miközben az automata zúgott, rájött, hogy az olyan mint egy nyomtató. A kiadott pénzt eltette és tovább indult a Kisfaludy Sándor Gimnázium irányába. Az utcán a falusi csendet egy-egy autó zaja törte meg, valamint Péter dalolászása.

Valakinek azt kívánta, hogy szarjon egy jót.

Ahogy elhaladt a Ramassetter Vince utca sarkán elhatározta, hogy azután odafigyel arra, hogy jó helyeken vásároljon dolgokat, mert korábban kissé szikkadt zsemlét tudott csak vásárolni. Bejelentette, hogy Hope kutya és a korábbi élettársa Dia is meghalt.

Mégis csak a Sütibárba ment be kenyérért. Kért egy kiló szeletelt kenyeret. Az üzletben lehet, hogy szar volt a 4G. 

Miután eltette a kenyeret a hátizsákjába tovább indult a Kossuth Lajos utcán. Már csak egy ampulla és sör kellett neki. Úgy döntött, hogy megnézi, mennyi szemét van a kuka mellett.

Az üzletbe belépve köszönt, a szétcigizett hangú eladó hölgy fogadta köszönését. A sör mellé kért még egy pici vodkát és két Black Jacket, 1400. Megbeszélte a nővel, hogy lassan dolgozhatna már ott is, mert korában már az e-cigiket is kitanulták együtt, mert mindegyikből vett egyet. Miután Péter megkapta a visszajárót, távozott az üzletből.

A kedvenc kukája mellett húzta le a féldecis vodkát, majd kidobta az üres üveget. A kuka tele volt papírral, amit gyorsan eldönt, hogy később ki fogja kukázni gyújtósnak.

Péternek tetszett Sümeg, mert nem nézik meg az ember, ha úgy sétál, hogy közben a telefonjába beszél, mert Sümeg egy turista város, az üzletek pedig úgy néznek ki mint a Süsüben a kis cserepes házak. Amikor a piactérre ért rájött, hogy péntek volt, és ezért volt piac. Gyorsan elhessegette azt a gondolatot, hogy betérjen oda, mert agorafóbiában szenved. Hangulatosnak találta a piacot. Lelive-ozta a fodrász telefonszámát Kingának, aki festetni szeretné a haját.

Fehérváron a lifttel lejutni a 10. emeletről 14 perc volt, Sümegen ennyi idő alatt be tudott szerezni mindent.

Az iskola mögött elmondta, hogy Kinga is olyan mint ő. Mindennap egy új reset van nála. Amit egyik nap kitalál az másnap már nem biztos, hogy úgy van. Egyiknap van kedve fodrászhoz menni másnap meg nincs. Eközben újra a Ramassetter utcába ért.

Elmesélte, hogy Kingának segített a kamillás fürdő, a torka már jobb volt, de a gyomra még kicsit rosszalkodott. Befordult a Bíró Márton utcába. 300 kommentből egyet szokott felolvasni, mert oda kell figyelnie, hogy hova lép – vlogolni ment, nem live-ozni. Nagyon tetszett neki a meleg idő. Belépett az udvarba.

Azon töprengett, hogy hova kellene a fát lerakatni az autóbeállóba. Nem tudta megmutatni, hogy miből csinált előző nap tűzifát, de például a szúnyoghálós ajtóból, mert az nem kell a kamrára. Azok a nokedlik, akik moderátor jogért könyörögnek.

Sehol sem talál egy virágot, majd talált egyet, amely nagyjából még él. Belépett a lakásba, ahol kutyaugatás fogadta. Péternek kakálnia kellett, lassan abbahagyta a live-ozást.

Kiengedte a kutyákat pisi-kakilni.

Levette a két kardigánját és felrakta a fogasra. Cipőjét kikötötte, majd a farmernadrágját is levette gyorsan, mert nagyon sürgős volt neki, mert már nagyon kellett kakálnia.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ytrecap.blog.hu/api/trackback/id/tr1813503879

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása